SAMI LAITINEN

NAPRAPAATTI AMK

Moi kaikille!

Olen Sami Laitinen ja toimin toistaiseksi ainoana naprapaattina Fysioksen leppävaaran toimipisteessä. Naprapaatiksi valmistutaan ammattikorkeakoulusta ja opiskelut kestävät neljä vuotta. Tutkintoon johtavia koulutuksia on tällä hetkellä vain muutama koko maapallolla. Naprapaattina hoidan kaikkia tuki- ja liikuntaelinsairauksia, mitä manuaalisella- tai harjoitusterapialla voi hoitaa.

Vahvuutenani ovat erityisesti selkä- ja niskaperäiset kiputilat ja toiminnan häiriöt. Vastaanotollani tarkoituksena ei ole hoitaa pelkkää oiretta vaan löytää syy oireeseen ja pyrkiä hoitamaan ongelma juuritekijöineen pois. Hoitamisen keinoina käytän esimerkiksi hierontaa, erilaisia venytyksiä, hermojen mobilisaatiota ja nivelten manipulaatio- sekä mobilisaatiotekniikoita. Usein asiakas saa myös neuvoja tai harjoitusterapiaohjeita kotiin, millä edesautetaan paranemista tai ennaltaehkäistään vaivan uusiutumista.

Olen toiminut urheilun parissa KTP-basketin naprapaattina kaudella 2016-2017. Lisäksi olin fysiikkavalmentajana koripallossa useassa eri ikäryhmässä. Tämän vuoksi myös erilaiset urheiluvammat ovat minulle tuttuja. Itse olen harrastanut liikuntaa koripallon ja muiden lajien parissa lapsuudesta asti. Nykyisin pääpainoni on kuitenkin kuntosaliharjoittelussa, mitä olen tehnyt jo yli 15 vuotta.  Liikunnan kokemukseni ja koulutukseni myötä teen myös fysiikkavalmennusta ja harjoitusohjelmia pääkaupunkiseudulla.

Olen myös lisäkouluttautunut useiden kurssien ja koulutusten myötä.

Tarjoan palveluni suomen tai englannin kielellä. Tervetuloa!

Lisäkoulutukset ja kurssit:

Liikuntalääketiede ja valmennus 30op (XAMK) – Käynnissä

Kinetic Control, Low Back and Hip – Kari Niemi 2020

Voiman harjoittaminen terapiassa – Tuomas Rytkönen 2019

Urheilufysio- Lihastasapaino ja testaus – Fysios 2019

Moduulikurssi: Käsi ja ranne – Fysios 2019

Modern Science and Practice for Strength and Endurance Symposium 2019

Foot and Ankle Biomechanics Symposium – Kevin Kirby 2019

Fascial Treatment course – Naprapaattiyhdistys 2019

Excercise Physiology Symposium 2017

Sami Laitinen